UUSI VUOSI TULOSSA JÄLLEEN

Pian taas vuosi vaihtuu ja voidaan katsella taaksepäin mitä tänä vuonna onkaan tehty, sekä eteenpäin mitä sieltä haluaisimme saavuttaa ja lisätä elämäämme.


Katsoin itse myös omaa elämääni tältä vuodelta ja aika merkittäviä asioita onkin tapahtunut! Keväällä tein ensimmäisen laskuvarjohyppyni sekä menin naimisiin. Kesä vietettiin Suomessa ja pohdittiin minkälaista elämä ulkomailla voisi olla. Loppu kesä sekä syksy menikin tavaroiden kierrätyksen parissa sekä valmisteluihin ulkomaille muuttoa varten. Nämä tapahtumat rytmittivät aikalailla koko vuoden. 

Nyt tulevaa vuotta ajatellen lupaan ottaa iisimmin :) On hyvä miettiä mitä tulevalta vuodelta haluaa, vai mennäänkö vain päivä kerrallaan, kuukausi kerrallaan.. ja pian ollaan jälleen vuoden vaihteessa? Me haluamme kuitenkin saavuttaa asioita. Ehkä saada paremman työn, uuden kivan harrastuksen, enemmän vapaa-aikaa, virkeämmän olon, elämän mielekkäässä ympäristössä. Meillä kaikilla on varmasti jotain jota haluamme tulevalla vuodella saada toteutumaan. Jos se on jotain suurta, niin on hyvä jaksottaa sitä pienempiin osiin. Esimerkiksi niin että yksi askel sitä kohti on tapahtunut kevään aikana, toinen kesän ja parhaimmillaan syksyllä olet saanut sen oikeasti tapahtumaan.


Ajankäyttö ja uuden oppiminen

On kyse mistä vain, niin jonkin verran siihen aikaa tulee menemään. Minulta kysytäänkin usein kuinka kauan vie aikaa esimerkiksi oppia uusi ruokailurytmi tai kehittyä liikkeiden hallinnassa. Haluan, että se tapahtuisi saman tien, ja ripauksen sitä tuntumaa pääseekin jo ensimmäisillä kerroilla tunnustelemaan. Mutta fakta on, että kun yhden kerran olet sitä tehnyt, niin olet aina lähempänä  sen tavaksi muuttumista. Jos tunnet joka kerta ylpeyttä, onnistumisen riemua tai saat kehuja suorituksestasi, niin siitä tulee vaan nopeammin tapa. Ja pian olet oppinut nauttimaankin sen tekemisestä! Olet huomannut hyödyn tuosta toiminnasta ja tämä kantaa sinua kohti pysyvää tapaa. Loppujen lopuksi tässä puhutaan vain muutamasta kuukaudesta. Tehdään vain selkeä päätös mitä halutaan, ja pidetään se kirkkaana mielessä.

Pienenä esimerkkinä; muistan kun itse aloitin käyttämään sitruunaa aamuisin, aluksi se oli hankala muistaa! Ja jätin niitä aina näkyville, jotta varmasti näen ja käytän sen. Kun viikon olin sitä joka aamu käyttänyt ja huomioinut sen ihanan virkistävän vaikutuksen, niin kyllä sen sitten muisti. Viimeistään jos olotila onkin sumea ja takkuinen, niin tulee mieleen että eihän vaan jokin asia aamulta unohtunut. 

Tästä on siis syntynyt minulle tapa, ja alkupanostuksen jälkeen se ei enää vaadi minulta toimenpiteitä tai muistamista. Tämä vapauttaa siis tilaa aivoista, eli nyt minulla on mahdollisuus ottaa jokin muu opeteltava asia, tai uusi askel kohti suurempaa tavoitettani, ilman että se stressaa tai lisäkuormittaa minua.


Halutessasi jotakin muutosta elämääsi, pientä tai suurta, niin suosittelen kirjoittamaan sen ylös ja pitää sitä näkyvillä. Näin asia, jota haluat tapahtuvan on kirkkaammin mielessäsi ja sitä todennäköisemmin se tulee toteen. Niinkin pienillä asioilla on oikeasti merkitystä. Minulla on esimerkiksi lompakossa aina pieni muistutus mitä kohti askellan.


Monen asiakkaan kanssa olemme tänäkin vuonna edenneet upeasti ja saaneet uusia tapoja juurtumaan. Olen aidosti onnellinen kaikkien puolesta, jotka astelevat kohti unelmiaan, ja tuen osaamiseni mukaan teitä matkan varrella ilomielin! On matka muutokseen vasta alussa tai haasteellisessa kohdassa, niin olkaa ylpeitä mihin olette jo päässeet! Kirkastakaa mielikuvianne lähtötilanteesta sekä päämäärästä, ja nauttikaa myös matkasta! 


Kiitän 2018 vuodesta! 
Ja innolla kohti vuotta 2019! :)


Anne 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MUUTOKSEN TUULIA

Etätyö, haasteet ja oman toiminnan merkitys