KESKITY JA TEE HALUAMASI TULOKSIA


Vietin koulutuspäivää tänään Helsingissä. Vaikka opin runsaasti uusia asioita, niin silti koulutus oli hyvin herättävä ja virkistävä, moneltakin osa-alueelta. Halusinkin heti kirjoittaa Teille ajatuksiani, ehkä niistä saat itsellesi myös intoa tuleviin koitoksiin.


Uskon, että meillä kaikilla on intohimo jotakin asiaa kohtaan. Haluamme oppia siitä lisää, syvennymme siihen, keskustelemme intohimoisesti siitä. Joillekin se on harrastus, toisille matkailu tai vaikka ravinto. Minä tunnen itseni onnekkaaksi, kun saan toimia intohimoni kohteiden ympärillä työkseni.


Tehdessämme asioita joita rakastamme, tunnemme itsemme vapautuneeksi, onnelliseksi, virkeäksi ja ehkä jopa villiksi. Olemme aidoimmillamme silloin ja mielihyvän tunne valtaa meidät. Nautimme tilanteesta ja keskustelemme tai teemme sitä innokkaana, ehkä jopa hymyssä suin.Mikä sitten vie tämän ihanan olotilan pois?Pahimmillaan, tai parhaimmillaan tunteemme heittelehtivät jopa muutaman sekunnin välein, riippuen miten reagoimme ympäristöömme, ihmisiin yms. Kahvia loiskahtaa valkoiselle paidallesi, kännykkä tipahtaa kädestäsi ja näyttö menee rikki, tuntematon ihminen tönäisee kadulla sinua, kaupan kassa tuhahtelee sinulle, kaveri peruu saman päivän tapaamisenne, nilkkasi venähtää etkä pääse harrastukseesi.


Keskittymisemme herpaantuu nykypäivänä todella herkästi, ja moniakin kertoja peräkkäin. Tarjontaa on superpaljon ja joka puolella joku haluaa jotakin. Mahdollisuuksia on kännykän lisäksi muun muassa tabletti, tietokone, televisio, netflix, mainokset, radio. Eri lähteistä syötetään informaatiota silmillemme; harhaannumme ja ajatuksemme menevät alkuperäisestä aivan muihin asioihin. Voi mennä useita kymmeniä minuutteja, kunnes tajuamme että olemme tekemässä aivan jotain muuta kuin mikä ajatus oli.


Osa ihmisistä rauhoittuu tai hakee omaa tilaa näiden asioiden avulla. On kuitenkin tärkeää huomioida ajankäyttö. Joskus huomaa, että ei ole liikkunut kolmeen tuntiin minneen. Kun tämä toistuu monia kertoja viikossa, on kulunut ”kallisarvoisia” tunteja silmät sumeana. Ja sitten mietitään miksi pää, hartiat, niska ja selkä on kipeänä, ja jalatkin on hieman heikon oloiset.


”Kallisarvoiset” tunnit merkkaavat meille kaikille eri asioita. Joillekin se on yhteistä aikaa perheen kanssa, kirjaan syventymistä, omaa aikaa intohimon kohteen parissa, aikaa omalle palautumiselle tai ystäville. Kun saamme pidettyä ajankäyttömme tasapainoisena eri asioiden suhteen, pystymme huolehtimaan itsestämme paremmin. Mielemme pysyy virkeänä, toimimme tehokkaammin, olemme aidompia eikä meidän tarvitse esittää mitään (esimerkiksi väsyneenä pirteää asiakaspalvelijaa).


Tiedostaminen ja keskittyminen VAI samojen ongelmien kohtaaminen uudestaan ja uudestaan 

Näiden kaikkien mahdollisuuksien maailmassa meidän on hyvä tehdä valintoja. Ja näiden valintojen ansiosta meillä on mahdollisuus keskittyä ja syventyä yhteen asiaan kerrallaan. Valitset surffailun netissä, keskustelun ystävän kanssa, itsesi ravitsemisen, opiskelun, netflixin, työn, matkustamisen, siivouksen.

VALITSE YKSI ASIA. Kun keskitymme siihen yhteen asiaan syvällisesti ja tunteella, niin koemme siitä nautintoa, onnistumisen ja mielihyvän tunnetta. Tällöin se ei kuluta ja väsytä meitä, vaan parhaimmillaan teemme mielekkäämpiä päätöksiä ja koemme vilpitöntä iloa. Voimme siis pitkällä tähtäimellä saada parempia tuloksia ja tehokkaammin asioita valmiiksi.


Jos pakenemme ongelmia esimerkiksi edellä mainittujen laitteiden pariin, emme ikinä kehity ja nämä ongelmat seuraavat meitä jatkuvasti. Jos haluamme kehittyä ja kehittää itseämme, on hyvä ottaa itseään aivoista kiinni ja keskittyä itse asiaan.
Juoksetko karkuun, jos olet saamassa haluamaasi? Haluatko sen oikeasti? Älä anna pelkosi voittaa ja viedä sinua!


Mieti; mikä on ongelma? Miksi se on ongelma? Miten ratkaisen ongelman?
Tai sitten juostaan karkuun ja otetaan kännykkä käteen ja ladataan keskittymisemme siihen. Niin sanotusti paetaan ongelmaa ja huomataan myöhemmin että mikään ei ole taaskaan muuttunut.


Haluanko olla virkeämpi? Väsymys turhauttaa?!

Fakta on että mitä me kehollamme teemme, sitä se on. Jos haluan väsymyksen pois kehostani, minun pitää tehdä muutos tämän hetkiseen toimintaan. Hengitän syvemmin useita kertoja päivässä, ulkoilen ja avaan kehoani, syön puhtaasti ja monipuolisesti. Jos makaan sohvalla, teen yksipuolisessa asennossa työtä ja syön raskaasti, niin eihän se ole ihme että on nuutunut ja väsynyt olla.


Keskity mitä haluat. Toimi. Ja koe nautinto tuloksesta, jonka SINÄ sait aikaan!


Toimi haluamaasi tulosta kohti. Haluat syödä terveellisemmin, olla kiireettömämpi, nähdä enemmän ystäviä, olla tehokkaampi työssäsi, rentoutua.


Juttele hyviä asioita itsellesi ja arvosta itseäsi!


Tutustu itseesi. Nauti ajasta ja tekemisistäsi. Anne

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MUUTOKSEN TUULIA

Etätyö, haasteet ja oman toiminnan merkitys