Etätyö, haasteet ja oman toiminnan merkitys

Heippa,

syksy tekee tuloaan, mutta kivasti meille olisi lupailtu vielä upean aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä! 8)
Haluan tässä jakaa ajatuksia ja tuntemuksia tästä kesästä, tulevaa syksyä myös ajatellen. Miten päivistä saisi enemmän irti, miten mieli pysyisi virkeänä koko päivän.

Minulla oli keväällä selkeä ajatus, että kesällä otan rennommin työrintamalla ja nautiskelen enemmän elämän mahdollisuuksista. Elämässä on tapana tulla yllätyksiä eteen, mutta niitä voi myös kutsua mahdollisuudeksi ;)
Olen vanhalta ammatiltani tarjoilija sekä Alkon myyjä, ja täksi kesäksi päädyinkin sattumusten kautta takaisin Alkoon töihin. Tähän samaan aikaan vuokranantajamme ilmoitti, että haluaa myydä kodin jossa asuimme, jolloin tuli taas hieman lisää mietiskeltävää. Ryhdyn mihin vain niin etsin sieltä aina ne positiiviset puolet esille. Rakastan uusia haasteita ja leikittelen mielelläni erilaisilla ajatuksilla, miten ne voisivat istua minun elämääni. Näin ollen lopputulos oli muuttaa heinäkuussa Turkuun ja tehdä kuukauden ajan etätyötä Porvooseen yöpyen ystävien luona. Tällaisen pohjan rakensin sitten kesälleni :D 

Muutossa tuli eteen yllättäviä vaikeuksia, mutta idearikkaat ystävät ja joustavat työkaverit tekivät kokonaisuudesta kuitenkin loistavan kokemuksen. Me ajattelemme kaikki omanlailla ja kun avaamme suumme niin apuja saattaa tulla odottamattomiltakin tahoilta. Tämä saattaa mennä aivan ohi ja otsakin rypistyä, jos ei ole avoin ja vastaanottavainen. Joskus pitää myös oma ylpeytensä niellä. Ja mikä onkaan sen parempi tunne kun molemmat ovat auttaneet toisiaan, tai kun toinen kokee että on saanut auttaa sinua ottamaan askeleen eteenpäin elämässäsi. Auta muita ja anna muiden auttaa sinua <3

Porvoossa sovin päälliköiden kanssa, että muuton jälkeen teen pitkiä ja peräkkäisiä päiviä alku- tai loppuviikosta. Ajattelin, että kun olen siellä teen niin paljon kun mahdollista, että on sitten aika käytetty tosiaankin töiden tekoon. Pari viikkoa meni upeasti ja tein jopa omia pt ohjauksia, olin aina ihan fiiliksissä menossa töihin. Suunnittelin niin, että minulla olisi myös muutakin elämää näillä työreissuilla ;) Joinakin viikkoina lähdin ystävän luokse Kotkaan, treenasin, näin perhettä, yövyin eri ystävien luona ja vietin aikaa niinkuin minusta tuntui hyvältä. Muutama viikko meni loistavasti, kunnes huomasin, että nyt ei keho enää pysy perässä. Suunnittelin ravinnon ja rytmityksen vieläkin tehokkaammin ja huomasin kuinka se auttoi nopeasti 8) Minun piti myös tehdä kevennettyjä treenejä, koska en kerennyt lepäämään tarpeeksi. Kaiken tämän toteuttaminen vaatii paljon esivalmisteluja. Minulla oli aina omat eväät, ja kun söin kavereiden kanssa niin tein selkeät valinnat minkälaista ravintoa syön. Näin pystyin pitämään huolta, että yöllä kehoni palautuisi mahdollisimman tehokkaasti ja seuraavana päivänä olen taas voimissani. 

Joka kerta en pystynyt ottamaan tarpeeksi eväitä kotoa mukaan. Kaupasta pystyy upeasti nykyään keräämään ravitsevan lounaan, päivällisen, iltapalan ja välipalat niin että virkeystila ei heittele. Kannoin toki mukana pikku pussukoissa omaa myslisekoitusta, proteiinijauhetta, ravintolisiä, pähkinöitä, siemeniä, näkkäriä, teetä ja yrttejäkin :D Näillä sain aina täydennettyä ruokailujani ravitsevammiksi. Loppupeleissä tämä ei ole niin vaikeaa, valintoja nämäkin. Olisinhan voinut myös valita valmisaterioita, suklaapatukoita, karkkipusseja ja jäätelöitä. Sama toimii, kun matkaillaan yksin tai perheen kanssa ympäri Suomea tai maapalloa. Ei me jaksamiseen tarvita energiajuomia ja suklaata. 

Neljä vuotta olen ollut kiinnostunut miten ihmiskeho toimii, miten se voisi toimia paremmin, mistä mikäkin ongelma kehossa johtuu ja miten siitä voisi päästä eroon tai edes helpottaa. Jälleen huomasin kuinka tärkeää on mitä kehoosi laitat, sekä miten ajattelet asioista ja itsestäsi. Olen tehnyt tästä elämäntavan itselleni, ja ilokseni saan tehdä sitä myös työkseni. On mahtava tunne, kun tietää mistä kehon kiputilat tai epämääräiset olot johtuvat ja osaa käsitellä ja ymmärtää niitä. Silloin jos ei oma ymmärrys riitä, niin ympärillä on ihmisiä joiden kanssa uskaltaa jutella avoimesti ja yhdessä pähkäillä asioita. Kaikkeen ei tarvitse yksin pystyä, kun hieman antaa periksi ja luottaa muihin niin oma keho ja mielikin pääsee rauhoittumaan. Tällöin elämä tuntuu paljon mukavammalta 8)


Eletään hetkessä ja suunnitellaan pikkaisen tulevaa, niin mielenkiinto pysyy yllä. Ympärillä on paljon nähtävää kun silmät ja mieli ovat avoinna ;)


Anne <3 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MUUTOKSEN TUULIA