Valinnat

Aika menee nopeasti ja muutoksen tuulet ovat taas viemässä minua eteenpäin. Reilu kuukauden päästä muutamme Gran Canarialle Puerto Ricoon ja siellä tarjoan tietenkin mahdollisuutta viettää aikaa ja treenata ohjauksessani, oppia miten pitää huolta itsestään myös lomalla sekä tutustua ympäristöön "uusin silmin". 

Miten tähän on tultu?

Kohta tulee kaksi vuotta kun muutimme Porvoosta Turkuun. Porvoossa tutustuin moniin upeisiin ihmisiin ja sain nauttia monipuolisesta yhteistyöstä eri tahojen kanssa. Opin myös paljon uutta elämän eri osa-alueilta. Kaiken kaikkiaan eteen on tullut niin pieniä kuin suurempiakin valintoja. Pienempiä ei aina tajua tekevänsäkään, eikä niillä välttämättä ole suurta vaikutusta elämässä. Osa kuitenkin pysäyttää, ja silloin saa miettiä oikein kunnolla eri näkökulmia; miten olisi hyvä toimia, mihin suuntaan haluaisi omaa elämää viedä. 

Olen nähnyt nämä tilanteet jo nuoresta asti polkuina. Kun valitsen tietyn polun, niin elämä alkaa pyöriä sen polun ympärillä, ja takaisin palaaminen samoin jalanjäljin ei enää ole mahdollista. Kun on pohtinut plussat ja miinukset, sekä pyrkinyt näkemään edes jonkin matkaa eteenpäin mille polulle mikäkin valinta voi johtaa, niin sitten onkin enää kyse rohkeudesta ja päättäväisyydestä. Tämä onkin se hetki joka yleensä ihmisiä eniten pelottaa, mutta jos valintaa ei uskalla tehdä, jää elämä polkemaan paikoillaan siihen tuttuun ja totuttuun. Näin ollen kaivatut muutokset jää saamatta eikä elämään pääse muodostumaan uusia kuvioita. Tämä sitten tuottaa yleensä turhaantumista, kiukkuamista ihmeellisistä asioista, tyytymättömyyttä, riippuvaisuuksien lisääntymistä, tekosyiden kehittämistä, ja niin edelleen. Toinen vaihtoehto on olla varma valinnastaan ja astua rohkeana rinta rottingilla eteenpäin. Näin lopputuloksena olisi onnea ja puhdasta ilon tunnetta, elämästä nauttimista ja juuri senlaista elämää kuin sinä haluat ja kaipaat. Olen huomannut, että ihmisten suurimmat katumukset elämässä kohdistuvat useimmiten tekemättä jätettyihin asioihin.

Niin sanottuihin polun haarautumisiin johtavat asiat voivat olla tosiaan mitä vain. Muistan tarkasti ensimmäisiä polun valintoja nuoruudestani. Tein pääsääntöisesti kahta työtä noin kolmen vuoden ajan, toinen ammattini oli baarimikko/tarjoilija ja toinen viinanmyyjä. Erään yövuoron jälkeen nukuin pommiin aamun avausvuorosta ja tästä sainkin esimieheltäni ansaitun huomautuksen, elämäni ensimmäisen sellaisen. Olen aina antanut parastani töissä ja tämä tapaus sitten kolahti. Punnitsin asioita ja mietin omaa hyvinvointiani/jaksamistani sekä mitkä asiat minulle oikeasti merkitsevät. Lopputulos oli, että irtisanouduin toisesta ammatista, aloin panostamaan yhteen työhön sekä tutustumaan itseeni, selvittämään kuka minä olen ja mitä voisin haluta elämältäni. 

Ajan mittaan ja muidenkin valintojen kautta olen päässyt tähän elämäntilanteeseen, mutta tuo edellinen esimerkki oli se joka aloitti kaiken ja antoi minun huomata, että muutokset ovat mahdollisia kun vaan askellat sitä kohti mitä selkeästi halajat. Tarjoilijasta kouluttauduin puusepäksi ja se oli aikuisiällä ihan hauska kokemus. Sen jälkeen innostuin perehtymään ihmisen hyvinvointiin, liikkumiseen ja ravintoon, jonka kautta ohjauduin kouluttautumaan liikunnan alalle. Pian tulikin ajatus, että nyt olisin valmis opettelemaan oman yrityksen perustamista. Se oli kokonaisuudessaan jännittävää, antoisaa ja inspiroivaa, ja toi myös kasan upeita ihmisiä elämääni. 

Kaksi vuotta sitten muutto Porvoosta Turkuun tuntui suurelta, ehkä pelottavaltakin päätökseltä. Tänäpäivänä näen kaleterissa yhdensuuntaisen lentovarauksen Las Palmasiin, mutta edellisten valintojen pohjalta en enää epäröi ja ulkomaille muuttokaan ei jännitä. Näen sen mahdollisuutena uudenlaiseen monipuolisempaan elämään. Alunperin olen kouluttautunut matkailupalvelujen tuottajaksi, joten ehkä nyt eteläisen Euroopan tuomien mahdollisuuksien kautta ympyrä niin sanotusti sulkeutuu, kun pääsen toteuttamaan kaikkea tähän asti elämässäni opittua ja elettyä. 

Kuinka pitkään ihminen antaa itsensä odottaa ennen kuin pystyy tekemään todellisia muutoksia? Että olisi valmis näkemään todellisen elämäntilanteensa ja päättämään hyväksyykö sen? Onko elämä oikeasti sitä mitä haluaa, seitsemänä päivänä viikosta?

Kaikille innokkaille seikkailijoille ja perus lomamatkailijoille haluan antaa mahdollisuuden hyvinvointi /treeni lomaan. Viikon kestävää retriittiäkin olen suunnitellut jo tarjottavaksi. Tämä pystyisi olemaan noin kahdeksan ihmisen kokoinen ryhmä, jonka kanssa tehdään erilaisia, niin mielen kuin kehon hyvinvointiin liittyviä asioita. 
Ensimmäisen kuukauden aikana perehdyn saaren tarjontaan ja sitten alan ehdottelemaan mitkä asiat Teitä kiinnostaisi lomallanne 8) Ei mitään täyteen buukattuja päiviä, vaan rentoa ja hyvää oloa kokonaisvaltaisesti havitellen.

Minulle päin saa laittaa halutessaan viestiä, ehdotuksia, kysymyksiä, ajatuksia yms.


Onhan polkusi SINUA miellyttävä juuri nyt? <3 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MUUTOKSEN TUULIA